Exposant

za 25 – 11.35-13.30 – Magnesium van levensbelang: legt bekend arts en magnesiumexpert Richard M. Danel uit

CV docent:
Richard Danel is een internationaal bekend medisch expert op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van verschillende takken van medische dienstverlening. Tijdens zijn carrière heeft hij zich onder andere toegelegd op het onderzoeken van het belang van magnesium op onze gezondheid en de oorzaken van diverse lichamelijke en geestelijke aandoeningen, die veel vaker dan dat we ons voorheen realiseerden, allemaal op een tekort aan magnesium zijn terug te voeren. Hij is voorzitter van het Magnesium Health Institute (www.magnesiumhealthinstitute.com) en verbonden aan de medische firma Ultima Medical Services te Vancouver

Geaccrediteerd door de NGS met 2 punten

Workshopuitleg onderwerpen:

Een aansprekend college waarin de deelnemers aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke feiten leren: hoe magnesium behoort tot de drie zogenoemde ‘Life Essentials’. 70% Van de Westerse wereldbevolking kampt met een chronisch magnesiumtekort en de gevolgen hiervan zijn gezondheidsbedreigend! Primair doel is om de deelnemers te leren wat magnesium doet en wat een tekort hiervan voor de gezondheid betekend. Ook wordt er geleerd wat hieraan te doen is en hoe we de opgedane kennis kunnen toepassen in de praktijk en op de clientèle kan worden overgedragen.

Jarenlang al verricht het MHI onderzoek en steeds duidelijker wordt: magnesium is van levensbelang voor ons lichaam. Wie er een tekort aan heeft, loopt een verhoogd risico op verschillende aandoeningen. “De kans dat je zulke ziektes eerder krijgt is groter. En ze zijn ook ernstiger en moeilijker te behandelen.’’ Dat zegt Richard Danel, als arts verbonden aan het instituut. Hij is ook de oprichter ervan. Een man met een missie. ”Ik wist het ook niet, nooit gehad tijdens mijn studie geneeskunde”.

Jarenlang onderzoek toont aan dat het grootste gedeelte van de wereldbevolking, door het bewerkte voedsel dat we eten, met een groot magnesiumtekort rondloopt. En dat kan verregaande gevolgen hebben voor onze gezondheid. Als je namelijk lange tijd te weinig van dit essentiële mineraal binnenkrijgt, ontwikkel je op den duur klachten. Daarbij valt te denken aan aderverkalking, verslapte spieren, een slecht gebit, hartritmestoornissen, verhoogde bloeddruk, diabetes en gewrichtsklachten. Maar ook tal van psychische klachten zoals depressies, slaapproblemen, spanning en zelfs ADHD worden in verband gebracht met magnesiumtekort. Artsen brengen de klachten waarmee hun patiënten bij hen aankloppen, vaak niet in verband met een magnesiumtekort, terwijl dit wel de achterliggende boosdoener kan zijn. Danel zal in zijn lezing uitgebreid ingaan op het belang van magnesium voor ons lichaam en wat er gebeurt als we langdurig met tekorten rondlopen.

Inmiddels geeft Dr. Danel over de hele wereld lezingen aan een academisch publiek dat in steeds grotere mate geïnteresseerd raakt. En overtuigd. ,,De feiten spreken voor zich.’’

Algemene Informatie
Opleider: Excellent Health Products
Docent: Dr Richard Danel
Stand: 33
Welke onderwijsvorm: Theoretisch
Duur: 1,55 minuten
Prijs: 25,-
Maximaal aantal deelnemers: 100