Exposant

za 25 – 13.45-14.35 – EviCare wordt het nieuwe werken binnen de complementaire gezondheidszorg ***

CV  Catherine van Heest

Care for Women is ontstaan vanuit de persoonlijke belangstelling van initiatiefneemster Catherine van Heest.
In 1997 kreeg haar moeder te horen dat ze borstkanker had, terwijl ze in de overgang was. Volgens de arts zou ze hier vanzelf weer doorheen komen’. Dat was het begin van Care for Women.

Een missie
Catherine is een vrouw van oplossingen. Ze deed daarom onderzoek en schreef haar eerste boek: ‘Leidraad voor de overgang’, waarin de verschillende mogelijke behandelingen vanuit de reguliere- en alternatieve geneeskunde werden uitgelegd. Daarna ging het snel. Ze startte haar eigen praktijk, schreef haar tweede boek ‘Opvliegers, liever niet’ en voordat ze het wist schreef ze een opleiding voor overgangsconsulenten. In 2005 werd de opleiding voor overgangsconsulenten verbreed en werd het beroep: ‘Care for Women specialiste’ geboren, wat inmiddels vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Voor haar werk heeft zij verschillende onderscheidingen gekregen.

De klanttevredenheidsonderzoeken van Care for Women laten de kwaliteit van de organisatie zien; maar liefst 97%, met een gemiddeld cijfer van 8,9. Dit werd tevens bevestigd met het winnen van de Telegraaf Vrouw Award 2013 in de categorie Gezond en Fit. Meer dan 23.000 vrouwen brachten hun stem uit en kozen voor Care for Women.

Deze lezing is gratis u dient zich wel te registreren 

 

“Het wordt tijd dat de complementaire gezondheidszorg laat zien wat ze kan. Wij zijn trots op het werk wat we doen en leveren een hoge kwaliteit aan zorg. Dit gaan we nu aantonen!

Vanaf nu kunnen we iedere discussie over onze kwaliteit pareren met gedegen onderzoek. Complementaire zorg komt in de spotlights te staan en dat wordt tijd ook, want onze behandelingen doen kwalitatief niet onder voor de reguliere zorg. We lopen straks zelfs voor op de reguliere gezondheidszorg….

EviCare wordt het nieuwe werken binnen de complementaire gezondheidszorg
EviCare is een initiatief van verschillende beroepsorganisaties uit de complementaire zorg en nu beschikbaar is voor alle therapeuten uit de complementaire zorg. De iniatief nemende beroepsorganisaties willen met elkaar gaan aantonen dat de kwaliteit van zorg vanuit de complementaire gezondheidszorg, minimaal net zo goed is als die van de reguliere zorg. Therapeuten die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun kwaliteit van zorg, kunnen nu leren van de uitkomsten van hun eigen behandeling en hun effectiviteit vergelijken met anderen die dezelfde behandeling geven. Het allerbelangrijkste is, dat we individueel maar ook gezamenlijk eindelijk kunnen aantonen hoe effectief de zorgverlening binnen de complementaire geneeskunde is.

Omdat EviCare ontwikkeld is door therapeuten zelf, is er voor gekozen gelijk de gehele praktijkvoering, administratie en facturatie mogelijk te maken. Hierdoor kan de therapeut zowel Practice based Evidence werken alsook de gehele praktijkvoering professionaliseren. Bovendien is EviCare zo simpel dat zelfs een digibeet ermee kan werken. Met EviCare als elektronische praktijkdossier kan straks iedere therapeut professioneel werken en behandelingen afstemmen op de effectiviteit van de gegeven behandeling.

Lezing tijdens de vakbeurs:

Practice based Evidence werken in de complementaire zorg. Wat kan dit voor jou betekenen als therapeut?

Tijdens deze lezing wordt o.a. aandacht besteedt aan:
• Wat is Practice based Evidence werken?
• Wat kan Practice based Evidence bijdragen in de effectiviteit van jouw behandeling?
• Hoe verzamel je op correcte wijze data en hoe zit het met de veiligheid van data?
• Hoe kan EviCare je als therapeut ondersteunen?
• Ook wordt aandacht besteed aan resultaten van het Practice based Evidence werken met EviCare. Er zal als voorbeeld inzicht gegeven worden aan de eerste resultaten uit EviCare op het gebied van de overgang en PMS. Je ziet a.d.h.v. het voorbeeld direct wat Practice based Evidence werken uiteindelijk voor jou kan opleveren in de praktijk.

Samenwerking Sooner en EviCare

De Massage en Complementaire vakbeurs zal de komende jaren een nieuwe koers gaan varen. Van vakbeurs naar een platform én ontmoetingsplek voor de complementair werkende zorgprofessional, (behandelaren, therapeuten en coaches) die elkaar met verschillende behandelingsvormen kunnen treffen. Kennis halen en delen en ideeën opdoen voor hun eigen beroepsontwikkeling moet hierbij het centrale thema gaan worden. Sooner wil zich steeds meer gaan richten op de kwaliteit van het werk van de zorgprofessional. Met de introductie van EviCare in februari 2020, het nieuwe elektronische praktijkdossier voor de complementaire zorg, gaat Sooner samen met EviCare inhoud geven aan dit thema.

“Ik hoop dan ook dat therapeuten massaal hieraan mee gaan doen. Het is mooi om te zien dat ook de Massage en Complementaire vakbeurs dit initiatief een warm hart toedraagt.   Gezamenlijk kunnen we tijdens deze vakbeurs de komende jaren inhoud gaan geven aan de kwaliteit van zorg van zorgprofessionals. De vakbeurs leent zich hier uitermate goed voor, want deze is ook gericht op zorgprofessionals die professioneel met hun vak bezig zijn. Activiteiten op het gebied van kwaliteitsverbetering horen hier dan ook bij”,  aldus Catherine van Heest, directeur van Care for Women en een van de initiatiefnemers van EviCare.

Algemene Informatie:
Opleider: Care for Women en een van de initiatiefnemers van EviCare
Docent:  Catherine van Heest
Stand: 46
Welke onderwijsvorm: Theoretisch
Duur: 50 minuten
Gratis bij te wonen lezing, u dient zich wel vooraf te registreren
Maximaal aantal deelnemers: 100