Exposant

za 25 – 13.45-14.35 – Emmett techniek “vereenvoudig uw behandeling”

CV docent

Marco Wiegers heeft na verschillende andere werkzaamheden in Europa, in 1987 een opleiding sportmassage gevolgd en is toen gevraagd te assisteren bij de opleiding sportmassage. Vervolgens werd hij al snel examinator. Als logisch gevolg is hij in 2000 de deeltijdopleiding fysiotherapie gaan volgen; omdat hij vragen bleef houden binnen de sportmassage. Echter, ook na zijn afstuderen in 2004 bleven er vragen over hoe het beste mensen te behandelen en te begeleiden naar een betere kwaliteit van leven.

De Bowen Therapie gaf een meer holistische manier van kijken naar mensen, hetgeen een grote meerwaarde werd in zijn werk. En toen kwam de EMMETT Techniek naar Nederland! Marco begreep snel de enorme extra toegevoegde waarde van deze techniek en was eigenlijk direct verkocht om deze Techniek samen met de Bowen-therapie te gaan toepassen. De EMMETT Techniek heeft zijn vaardigheden als therapeut enorm vergroot. De resultaten van behandelingen zijn door het gebruik maken van EMMETT Techniek verbazingwekkend goed, snel en bestendig.

In 2013 is hij gevraagd om Representative van de EMMETT Techniek in Nederland en België te worden. Mede door de daardoor tot stand gekomen internationale samenwerking met Ross Emmett, Regula Scherrer en andere representatives en docent-instructeurs voor EMMETT Techniek voor mensen, honden en paarden, is zijn enthousiasme alleen maar groter geworden.

Sinds 2013 is Marco Wiegers EMM-Tech tutor; hij geeft per jaar 7-8 EMM-Tech trainingen. Daarnaast bezoekt hij beurzen, informatiemarkten en geeft hij presentaties en workshops door heel Nederland voor artsen, fysiotherapeuten, sportmasseurs e.a. In 2014 is hij gevraagd om docent-instructeur te worden. Hij doceert t/m Full Practitioner.

Zijn moto is: ‘Je behandelt de mens met een klacht, niet de klacht van een mens. Een wezenlijk verschil.’

Workshopuitleg onderwerpen:

EMMETT Techniek is een zachte, snelwerkende en effectieve behandelmethode. In de workshop wordt uitleg gegeven over het ontstaan van deze methode, worden demonstraties gegeven en wellicht leert u een techniek om zelf in de praktijk te kunnen gaan toepassen. Met EMMETT Techniek kunt u als masseur uw patiënten sneller in optimale balans krijgen. De resultaten van uw behandelingen worden beter dan met massage alleen. Durft u over de grenzen van uw eigen vakgebied heen te stappen?

EMMETT Techniek is een aanvulling op het gebruikelijke arsenaal van de (massage)therapeut. De techniek bestaat uit (combinaties van ) zachte aanraking, soms meer een losmaakbeweging, waarbij het lichaam van de patiënt of cliënt direct kan reageren. Al tijdens de behandeling ervaart de patiënt of cliënt minder of geen pijn meer en kan ongemak verminderen. Mobiliteit, balans en actieve stabilisatie kunnen verbeteren. In de workshop worden praktijkvoorbeelden gedeeld.

EMMETT Techniek groeit als behandelmethode wereldwijd snel en is nu inmiddels in ongeveer 40 landen vertegenwoordigd! Kom het ervaren in deze workshop en in de stand!

 

Tijdsindeling:
5 min introductie;
30 minuten demonstratie en oefenen (15 min per techniek)
10 min vragen en afsluiting.

Algemene Informatie
Opleider: Emmett Techniek
Docent: Marco Wiegers
Stand: 69
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 30
Als docent of opleiding ben ik aangesloten bij de volgende vak/branchevereniging: SNRO en NGS geaccrediteerd