Exposant

za 12 – 12.40-13.30 – Manuele Lymfedrainage in de massagetherapie

CV docent:
Désirée Groen is oedeem- en massagetherapeut en docent MLD / Lymfetherapie aan verschillende opleidingsinstituten voor massage, waarvoor zij ook optreedt als assessor. Na het behalen van haar diploma aan de Vodderacademie in Oostenrijk houdt zij zich al meer dan 25 jaar intensief bezig met alle aspecten van dit in Nederland relatief onbekende vakgebied. Heel graag deelt zij haar kennis hierover om daardoor het belang van het lymfestelsel en de lymfedrainage  meer bekendheid te geven.

Voor haar cursussen ontwikkelde zij een aantal syllabi en DVD’s.
Cursisten kunnen ook ná hun opleiding altijd op haar terugvallen voor advies in praktijksituaties.
In haar behandelingen combineert zij vaak de MLD met punten uit de VZR waardoor een zeer krachtige werking op het lymfestelsel en het zenuwstelsel tot stand komt. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk in Leidschendam (Den Haag).

Workshopuitleg onderwerpen:

De afgelopen jaren is in de massagewereld het inzicht gegroeid dat het lymfestelsel een cruciale rol speelt bij veel klachten en aandoeningen. Probleem hierbij is dat veel masseurs en therapeuten in hun opleiding(en) weinig kennis hebben kunnen opdoen over dit ingenieuze systeem én de behandelmogelijkheden ervan. Het lymfestelsel is de basis voor een goede gezondheid  en MANUELE LYMFEDRAINAGE is de beste massagemethode  om dit systeem te ondersteunen in zijn werking. Dr. Emil Vodder ontwikkelde 90 jaar geleden een scala aan speciale massagetechnieken die volledig aansluiten bij de bouw en werking van het lymfestelsel. De technieken van de MANUELE LYMFEDRAINAGE zijn subtiel en ritmisch van aard en qua opbouw en uitvoering totaal verschillend van andere massagemethoden.

Een behandeling MLD heeft grote effecten op de afvoer van vocht en afvalstoffen, op activering van onze afweercellen, op pijndemping en op balans in het vegetatieve zenuwstelsel. Het vaak verstoorde evenwicht tussen ortho- en parasympaticus kan door MLD worden hersteld en leidt tot diepe ontspanning . MLD biedt daarmee een sterkwerkend alternatief bij herstel van oververmoeidheid of burn-out.

MLD kan met succes worden ingezet bij o.a. rusteloze benen, stress- en stressgerelateerde klachten, oedeem bij (sport) blessures, allergie, sinusitis ,artrose en reuma, tijdens zwangerschap, overbelaste spieren, ADHD, slaapproblemen , hoofdpijn , detox , darmklachten en huidproblemen zoals eczeem. Ook vóór en na operaties wordt MLD ingezet om het herstel te bespoedigen.

Tijdens deze workshop zal er worden ingaan op de anatomie en fysiologie van het lymfestelsel, het ontstaan van oedemen en natuurlijk op de brede toepasbaarhied van MANUELE LYMFEDRAINAGE buiten de oncologie. De afgelopen jaren ging er hierdoor voor veel toehoorders een wereld open, waarin zij zich graag verder wilden verdiepen ! Natuurlijk wordt er ook een demonstratie gegeven van de MLD op het been, én is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. In de stand is er ná de workshop gelegenheid om rustig verder te praten en om de zachte MLD technieken zelf te ervaren.

Tijdindeling:
5 min introductie en voorstellen
30 min. inhoudelijke informatie lymfestelsel en manuele lymfedrainage
10 min demonstratie MLD op been en voet
5 min vragen stellen en afronden

Algemene Informatie:
Opleider: www.desireegroen.nl
Docent: Désirée Groen
Stand: 174
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: 10,- in de voorverkoop via de site en 15,- aan de kassa
Maximaal aantal deelnemers: 30

Als oedeemtherapeut aangesloten bij de Gesellschaft für Manuelle Lymphdrainage Dr. Vodder
Als docent aangesloten/geaccrediteerd bij branchevereniging KTNO en CRKBO