Exposant

Yn Balâns Akademy (stand 27)

Kortingscode entreekaart

Ynbalans

Aanbieding

€ 50,– korting bij aanmelding op de beurs voor
ScarWork, Stoelmassage en Voel Anatomie 3D

Op de massagevakbeurs geven wij één
Privé Workshop weg.
1 dagdeel bij jouw thuis.
Je mag zelf invulling geven aan de workshop.
Kijk op de stand voor de voorwaarden

Yn Balans, in het kort
Yn Balans werkt met één van de wonderlijkste instrumenten, dat het lichaam zelf bezit; het fasciale web. Fascia is een complex zelfregulerend orgaan van onder andere bindweefsel dat werkelijk overal in je lichaam zit en alle vitale organen op zijn plek houdt. Het omringt elke spier, bot, orgaan en cel en werkt als weefsel en systeem tegelijk. Zo complex als het functioneert, zo geweldig kan je het benutten om fysieke disbalans te herstellen. Eén zwakke plek in het lichaam haalt ‘het systeem’ uit zijn verband en veroorzaakt fysieke klachten. Bijvoorbeeld omdat botten zijn verschoven, of vervormd. Of spieren die in verdrukking zijn gekomen. Een behandeling bij Yn Balans is niet gericht op die ene fysieke klacht, maar de klacht binnen het gehele fascia-systeem. Met gecontroleerde bewegingen wordt het weefsel pijnloos gelift, doorstroming van lichaamsvocht bevordert en eigen veerkracht weer teruggegeven aan het lichaam. Zo kunnen alle afzonderlijke lichaamsdelen weer optimaal functioneren. Geen kunstje, maar de kunst van heel goed kijken, voelen en luisteren naar de status van het fasciale web. Want daarmee valt alles weer op zijn plek. En ben je vitaler dan ooit!

Ingenieus driedimensionaal web in ons lijf
Om de cruciale rol van het fasciale web concreet te maken gebruiken we het spinnenweb als metafoor. Het web is een ragfijn en elastisch lijnenspel, dat perfect in balans is. Het trekken aan slechts één draad haalt de balans en veerkracht van het web er volledig uit. Het web is dus zo sterk als de zwakste schakel. Precies zo werkt je lichaam ook. Wat Yn Balans bijzonder maakt is het inzicht dat botten, spieren, werkelijk alles in het lichaam, ‘zweeft’ in een ingenieus web van weefsel; het fasciale web. Fascia kan je beschouwen als de draden uit het spinnenweb die alle vitale onderdelen op de juiste plek houden, maar dan als 3-d variant.
Onze behandelingen zijn er op gericht alles in je lijf weer in balans te brengen door het weefsel letterlijk in zijn oorspronkelijke staat terug te ‘plaatsen’. De kunst daarbij is door te dringen tot de juiste weefsel-laag en alle vloeistof in het lijf vrij te laten stromen. Dat is wat Yn Balans al jaren doet en de AKADEMY jou ook voor kan opleiden.
Kom het gerust bekijken in onze stand en ervaar zelf wat je in een korte tijd lichamelijk kunt veranderen door met precisie te zien, te voelen en te luisteren. In de stand kan je ook informatie opvragen over de trainingsmogelijkheden van Yn Balans AKADEMY.

Je bent ook van harte welkom bij mijn lezing die ik op de beurs zal verzorgen over Bodyreading, met gebruikmaking van de Anatomy Trains lijnen van Thomas Myers.

Yn Balans AKADEMY, een reis door je lichaam
Een wereldreis langs diverse specialisten, onder andere in Amerika en Europa geven mijn rugzak gewicht. Deze kennis en ervaring zijn nu het beginpunt voor een nieuwe reis, namelijk; het trainen van nieuwe professionals die bekend raken met de werking van het fasciale web. De AKADEMY is een kenniscentrum met een eigenzininnige aanpak op basis van nieuwe (wetenschappelijke) inzichten. Met modules van onder andere Anatomy Trains, ScarWork, Bonefascia en BodySculpture. De inhoud kunnen we samen bepalen, afhankelijk van wat jij, of je team aan kennis nodig hebt. Workshops, trainingen of een geaccrediteerde opleiding? Alles is mogelijk. Kom onze werkwijze bekijken in onze stand, of bezoek mijn lezing op de beurs. Dan bespreken we daarna de mogelijkheden voor een training op maat.

Acties en activiteiten op de beurs

– Het snelste effect van onze werkwijze is zichtbaar bij de behandeling van littekenweefsel. Zo kan je in onze stand met eigen ogen zien hoe een litteken binnen TIEN minuten minder zichtbaar en pijnlijk is en minder spanning in het weefsel geeft. De behandeling is gratis.
– Informatie over verschillende cursussen, waar je op in kunt schrijven
– Informatie over mogelijkheden samen met Yn Balans een cursus te organiseren
– Voor nog meer concrete inspiratie ben je van harte welkom bij de lezing ‘Introductie Anatomy Trains: Bodyreading. Je leert daar anders kijken naar de houding van het lichaam aan de hand van de Anatomy Trains-lijnen, ontwikkeld door Thomas Myers.

INTRO
Ik ben Jannie Cnossen, therapeut & opleider van Yn Balans, woonachtig in het Friese Oudwoude.
Vol passie werk ik samen met mijn collega’s dagelijks aan de vitaliteit van onze cliënten, met als doel ‘zonder pijn door het leven te gaan’! Al meer dan 20 jaar help ik mensen daar mee, door ze weer in balans te brengen. Een reeks aan opleidingen maakt het palet aan behandelmethoden erg ruim. Telkens passend bij mijn persoonlijke visie, het lichaam als een zelfregulerend systeem te zien en te werken op basis van een geïntegreerde aanpak.
Voor de kenners: Ida Rolf, Thomas Myers en Sharon Wheeler zijn belangrijke leermeesters voor mij geweest, met nieuwe inzichten op de klassieke anatomische werking van ons lichaam. Yn Balans deelt haar kennis en ervaring middels de AKADEMY, met iedereen die ook wil leren onze filosofie eigen te maken. lees meer