Exposant

vr 24 – 12.40-13.30 – de Trager Approach: de kracht van moeiteloos ***

CV docent:

Jessie Kuiper is Trager® instructor en tutor. Zij voert praktijk in Amsterdam en Singapore. Zij zal worden bijgestaan door collega practitioners.
Nederland is haar thuisbasis, daar geeft ze sessies, workshops en trainingen op locaties.
Vaak reist ze naar andere landen in de wereld, Europa en Azië of in het Midden-Oosten waar ze op uitnodiging beschikbaar  is voor sessies en onderwijs.

Vereniging Trager® Approach Nederland VTAN
Practitioners en studenten zijn lid van een vereniging die practitioners ondersteunt bij hun werk en professionele ontwikkeling en die zorg draagt voor de uitvoering van de opleiding in Nederland. De VTAN is lid van Trager® International, de internationale vereniging van 13 nationale Trager® verenigingen.

Deze workshop is gratis bij te wonen, je moet je wel van tevoren inschrijven via de site 

Workshopuitleg onderwerpen:

De Trager® Approach

werkt met de neuroplasticiteit van ons brein. Nieuwe bewegingsinformatie die het onbewuste wordt aangeboden activeert positieve neurologische veranderingen waardoor disfunctionele en verstoorde bewegingspatronen veranderen en verbeteren.
Door nieuwe, gemakkelijkere en lichtere bewegingspatronen bewust te helpen integreren kan sneller duurzame verbetering worden bereikt.
Het onderscheidende van de Trager® Approach is samen te vatten in: ‘moeiteloos’, ‘licht’, ‘diep’.

De Trager® Approach is géén techniek. Uiteraard komen er technieken bij kijken. De Trager® practitioner is dan ook goed getraind in Trager® technieken, maar is minstens zo getraind in wat de Trager® Approach zo bijzonder maakt, in het opzoeken van de zachte grenzen van bewegelijkheid, er nooit overheen gaan en vermijding van pijn en weerstand. Wat resulteert is vertrouwen, ontspanning, gevoel van welzijn en ruimte voor verandering.
Door blijvend kalme aanwezigheid, waarnemen, vragen stellen, door zachte invoelende aanraking en door daarbij tegelijkertijd steeds zowel goed bij zichzelf als bij de client te blijven ( ‘hook-up’ ), krijgt de Trager® practitioner indrukken van waar het bij de client om gaat. En dat bepaalt het verloop van een sessie. Iedere sessie verloopt daardoor uniek.

Trager® is een zeer effectieve body – mind benadering. Trager® is geschikt als revalidatieprogramma voor fysieke blessures of herstel van lichamelijke onbalans. Trager® kan helpen fysieke prestaties, zo uiteenlopend als sport en zingen, te verbeteren. Maar een Trager® sessie is net zo geschikt voor louter een moment van diepgevoelde ontspanning en welzijn.

Workshop

Trager® moet je ervaren ! Daarom wisselen demonstraties en oefeningen, die je ook met andere deelnemers zult kunnen doen, elkaar voortdurend af.
In korte presentaties, met beelden, wordt daarbij uitleg gegeven.
Vóór afloop is tijd ingeruimd voor vragen stellen.
We beginnen bij aanvang meteen met een actieve en speelse opening, waarin je direct in je eigen lichaam het effect kunt voelen van wat Trager® doet.
Je leert misschien wel de snelste meditatie ooit, Mentastics, wat je overal kunt doen en wat je terug brengt bij fysieke ontspanning en innerlijke rust.

Van deze workshop neem je gegarandeerd iets mee, wat je direct in je dagelijks leven kunt toepassen, niet alleen voor je cliënten, maar óók voor jezelf !

Tijdsindeling:
5 min voorstellen
35 min workshop waarin demonstratie, oefeningen met de deelnemers en uitleg elkaar afwisselen, Het is immers een ‘work’shop en dit is de beste manier om wat de Trager Approach is, over het voetlicht te krijgen.
Kun je deze workshop niet bijwonen, in onze stand worden de gehele dag mini sessies op en naast de massagetafel gegeven.

Algemene Informatie:
Opleider: trager.nl
Docent: Jessie Kuipers
Stand: 153
Welke onderwijsvorm: Theoretisch en Praktisch
Duur: 50 minuten
Prijs: deze workshop is gratis bij te wonen maar je moet je wel van tevoren inschrijven via de site
Maximaal aantal deelnemers: 40

Als docent of opleiding ben ik aangesloten bij de volgende vak/branchevereniging:
Vereniging Trager Approach Nederland