Exposant

Veerman Leffelaar Opleidingen (stand 75)

Entreekaart kortingscode

lef

(sport)Massage en therapeuten opleidingen en diverse gerelateerde cursussen en workshops.

Oorsprong van Leffelaar Opleidingen

De oorsprong van onze opleiding ligt bij de Academie voor Fysiotherapie Leffelaar. Deze Academie had tijdens de periode dat fysiotherapie nog niet onder het Ministerie van Onderwijs viel (1950) al een goede reputatie opgebouwd. Dit was te danken aan de inzet en filosofie van zijn oprichter de heer E.G. Leffelaar.
In 1968 startte de heer E.G. Leffelaar met de opleiding Sportmassage. In 1974 werd de opleiding Sportmassage overgenomen door Christa van Veen-Veerman. Zij was afgestudeerd aan de Academie Fysiotherapie Leffelaar en tevens een 1e graads (Min. van Onderwijs) bevoegd docent fysiotherapie met als specialisatie massagetechnieken.

Oorsprong van het Veerman College

Sinds Christa van Veen-Veerman de opleiding Sportmassage overgenomen heeft zijn er vele cursussen/modules bijgekomen: massage, haptische massage (ontwikkeld door Christa van Veen-Veerman), voetreflexzonemassage (als één van de eerste in Nederland), blessurepreventie, haptonomie, AQAMA® massage (door Christa van Veen-Veerman uitgevonden en officieel gepatenteerd), pathologie, bindweefselmassage, manuele lymfedrainage, Kayotima® shiatsu en meridiaantherapie. Omdat de vraag naar een afgeronde meerjarige opleiding steeds sterker werd, werd met ingang van het schooljaar 1998/1999 – de 4-jarige opleiding (op HBO niveau) tot therapeut gestart. De opleiding is gebaseerd op de richtlijnen van de HBO opleidingen en is daarmee uniek in Nederland. Het onderwijskundige aspect van de opleidingen staan onder supervisie van Christa van Veen-Veerman.

Erkend door / aangesloten bij / opleidend voor NVST, NGS, NESPG, CRKBO, BATC, LVNG.  lees meer 

 

code lef