Exposant

Peter Hess® Klankmassage (stand 67)

Kortingscode entreekaart

klank

Beursaanbieding 

Tijdens de beurs krijg je 10% korting op een cursus naar keuze.

De Peter Hess®-klankmethode

Peter Hess® Academie Nederland België | Professioneel werken met klankschalen

 

Het lichaam als klankbord

Met klankschalen kun je een weldadige, ontspannende massage geven. Bij de Peter Hess® Academie Nederland België leer je methodisch te werken met hoogwaardig materiaal.
Na de basisopleiding kun je kiezen uit ruim twintig gespecialiseerde cursussen, o.a. gericht op hoofdpijn, zwangerschap, genezingsprocessen en kinderen.
Klankmassage, stoelmassage en de XL-schaal kun je in stand ervaren.

Methode voor professionals

De Duitse ingenieur Peter Hess ontwikkelde een methodische klankmassage die al zo’n veertig jaar wordt toegepast door professionals als masseurs, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Ook psychologen, pedagogen en coaches maken gebruik van klanktechnieken omdat ze snel tot een diepe ontspanning leiden. Er zijn andere klanktechnieken die juist speels en activerend zijn.

Onderbouwd

Omdat de samenstelling van de instrumenten bekend is, is het mogelijk wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Peter Hess werkt samen met wetenschappers en mensen uit diverse beroepen. Op het jaarlijkse vakcongres en in het vakblad delen zij kennis, ervaring en research. Enkele voorbeelden zijn: klank op de IC, spelvormen, psychiatrie, burn-out, kanker. In Parijs vindt wetenschappelijk onderzoek plaats naar de Peter Hess®-klankmassage bij bypassoperaties.

Opleiding

De Peter Hess® Academie Nederland België biedt een gestructureerde opleiding tot klankmasseur. De opleiding is wereldwijd (dertig landen) op dezelfde manier opgebouwd. Je kunt de technieken leren in losse modules of een weektraining. De basisopleiding is geaccrediteerd door diverse beroepsverenigingen. Voor sommige cursussen en workshops is geen ervaring met klankschalen nodig.

Docent

Sylvia Zijlstra leidt de Peter Hess® Academie Nederland België. Zij werkt sinds 2004 met klank en volgde cursussen in binnen- en buitenland. Als docent in het mbo coördineerde zij internationale stages voor alle opleidingen in gezondheidszorg en welzijn.
Behalve Sylvia Zijlstra zijn er gespecialiseerde gastdocenten.
De Peter Hess® Academie werkt samen met Sherborne Samenspel. Lees meer