Exposant

Peter Hess® Klankmassage (stand 67)

Kortingscode entreekaart

klank

De Peter Hess®-klankmethode

Het lichaam als klankbord

De Peter Hess®-klankmassage is een ontspanningsmethode waaraan oude en nieuwe kennis over de invloed van klanken ten grondslag ligt. Peter Hess, pedagoog en ingenieur technische natuurwetenschappen, houdt zich al sinds 1984 bezig met de invloed van klank op de mens. Vanuit zijn rijke ervaring met klank in Nepal en Tibet ontwikkelde hij een succesvolle klankmethode gericht op de Westerse mens. De Peter Hess®-klankmethoden worden voortdurend verdiept en ontwikkeld in samenwerking met professionals en wetenschappers. In dit artikel kun je bijvoorbeeld lezen over de neurogene werking van de methode.

De ontspannende klankmassage voert naar stilte en nodigt uit tot ‘inluisteren’ naar wat het menselijk ‘instrument’ nodig heeft om goed gestemd te zijn. Ons lichaam is het klankbord van ons leven. Zijn we met onszelf en onze omgeving in harmonie, dan kunnen we ons leven vrij en creatief vormgeven. Zo ervaren we meer zelfvertrouwen. Dat is de basis voor ontspannen zien, horen, voelen, bewegen en waarnemen. Op die manier kunnen we tot ons recht komen, ongeacht onze leeftijd.

Wanneer we uit balans zijn, bijvoorbeeld door stress, zijn we vatbaar voor ziektes. We kunnen ons gespannen en moe kunnen voelen als het ons ontbreekt aan levensenergie en enthousiasme. Dit kan leiden tot emotionele instabiliteit, slapeloosheid, verkramping, ademhalingsstoornissen en verstoring van de stofwisseling.

Klankschalen worden ingezet in de Wellness en cosmetica, Pedagogiek, Massage-, ergo- en fysiotherapie, logopedie, Geneeskunde, Psychotherapie, Verpleging en verzorging, Specialisaties o.a. zwangerschap en oorsuizen (tinnitus). Lees meer