Exposant

Neural Reset Therapy (stand 97)

kortingscode entreekaart

neural

In 2012 is Neural Reset Therapy® (NRT) ontwikkeld door Lawrence Woods in Amerika. Hij ontdekte, mede door andere therapeutische benaderingen in het verleden, een verrassend nieuwe manier om op een pijnloze en zeer snelle manier spieren te resetten. De hoge spierspanning wordt gereset naar een normale spierspanning.

Zelfs wanneer uw spier te pijnlijk is om aan te raken (door bv gips, brandwonden of een spiertrauma) kan uw therapeut deze spier toch resetten door op een bepaalde manier de identieke spier aan de andere kant van het lichaam te behandelen. Een bijzonder fenomeen, genaamd de Twin Reset. Voor veel patiënten schept dit mogelijkheden om toch behandeld te kunnen worden. 

In NRT activeert de therapeut gedurende een korte tijd de receptoren van deze spier. Of door de spier in een bepaalde stand te houden of deze in een bepaalde richting te bewegen. De receptoren sturen deze boodschap naar het centrale zenuwstelsel, die de spier zal ‘resetten’ tot een normale optimale neurologische tonus. Door deze ‘reset’ zal de pijn in een stramme of pijnlijke spier vaak binnen tientallen seconden aanzienlijk verminderen of verdwijnen.

NRT trainings, LLC is in Amerika goedgekeurd door de National Certification Board voor Therapeutic Massage & Bodywork. Lees meer