Exposant

Corona bizarre en onzekere tijden

Update 21 juli 2021

De laatste mail waarin Sooner aankondigde dat de beurs op 24 en 25 september 2021 wel door kon gaan, blijkt inmiddels geen stand te kunnen houden.
De versoepelingen zijn aangescherpt tot 14 augustus en dat houdt in dat tot die tijd een verplicht testbeleid geldt.
Wat de regering daarna besluit is niet bekent. Juist het testbeleid dat een en andere weer mogelijk maakt, heeft in onze branche veel weerstand gekregen.

“In hoeverre willen we meewerken aan een op testen en controles gebaseerde wantrouwen-maatschappij? Of willen we zelfgenezend vermogen bevorderen, vertrouwen bevorderen en angst reduceren? Met het laatste bevorder je juist betere functie van immuunsysteem”, waren veelgehoorde kreten van exposanten en bezoekers.
Nogmaals, Sooner bepaalt de regels niet, iedere organisator heeft de regels van het RIVM, de regering, de gemeente, beveiliging, beurshalexploitatie enzovoort op te volgen.

In 2020 werd de beurs al afgelast, het lijkt nu september ook niet haalbaar.
We moeten de vraag van bezoekers en het aanbod van exposanten in evenwicht houden en dat gaat voor september tot onze spijt niet lukken.

We gaan terug naar het oude vertrouwde weekend op 11 en 12 maart 2022.

Exposanten, bezoekers en Sooner kijkt ieder jaar weer uit naar deze tweedaagse Massage- en Complementairvakbeurs.
Vooral veel bekende gezichten, maar ook nieuwkomers, het ontmoeten van collega’s en vooral de ongedwongen prettige sfeer die heerst en het plezier dat we er allemaal aan beleven.
Laten we vooruit kijken en er met elkaar weer een feest van maken. Laat 2022 ons jaar worden! Laat horen de massage en complementair branche horen dat we weer in aantocht zijn.

* Sooner weet dat we het allemaal zo graag anders hadden gezien en heeft respect voor hoe iedereen erover denkt….
* laat iedere inschrijving staan, niemand is het standgeld kwijt!
* bedankt jullie allemaal voor jullie enorme begrip dat wij als organisatie niet anders kunnen dan het zo op te lossen.
* bedankt iedereen voor het geduld en de al veel te lange adem die we moeten hebben.
* wenst iedereen tot slot, ondanks alles, een fijne en bovenal gezonde vakantie!

Het Sooner team

Update 14 juni 2021

Minister de Jonge heeft 31 mei jl. laten weten dat hij hoopt dat vanaf 1 september evenementen en festivals weer doorgang kunnen vinden zonder maatregelen.
10 juni 2021 22:19 Het Veiligheidsberaad zegt: evenementen kunnen dit jaar doorgaan met 100 procent van de beschikbare capaciteit. Iedereen met een kaartje, moet dan wel vooraf negatief getest zijn op het coronavirus. Dat zeggen bronnen binnen het Veiligheidsberaad tegen de politieke redactie van RTL Nieuws.
Aanpassing routekaart op basis van de onderzoeksresultaten Fieldlab Evenementen.
Het kabinet heeft zojuist bekend gemaakt de routekaart aan te passen op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen.
Vanaf stap 4 van het openingsplan kunnen evenementen onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten, met 100% van bezoekerscapaciteit georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten.

Het ziet er dus veelbelovend uit!
Graag sluit ik af met de woorden van Riemer Rijpkema op 14 juni 2021, 08:16 zei hij op LIVENIEUWS: Vanaf 30 juni evenementen met volledige bezoekerscapaciteit mogelijk.
Riemer Rijpkema, woordvoerder van Eventplatform: “Het is mooi dat er duidelijkheid voor de markt is. We kunnen nu weer voorbereiden en organiseren en helder communiceren wat er mogelijk is. Dat is niet alleen voor de organisatoren maar ook voor de deelnemers en bezoekers van de zakelijke congressen en beurzen een mooie opsteker richting de zomer. Die kunnen we met een gerust hart ingaan om vervolgens vanaf eind augustus, september weer helemaal open te gaan.”

Update 22 december 2020 massage en complementairvakbeurs en het coronavirus

Tijdelijke aanpassing voor flexibele beursdeelname op 24 en 25 september 2021 i.v.m COVID-19

Tot 1 augustus 2021 bieden wij de mogelijkheid om tegen flexibele voorwaarden in te schrijven voor deelname. In afwijking van onze Algemene Voorwaarden gelden de volgende speciale annulerings– en facturatievoorwaarden:

Annulering deelname

Voor 1 augustus 2021, 100% restitutie van de deelnamekosten;
– Annulering voor 1 september 2021, 75% restitutie van de deelnamekosten,
25% van de deelnamekosten verschuift naar de volgende beurseditie;
– Voor 1 november 2021, 50% restitutie van de deelnamekosten, 50% van de deelnamekosten verschuift naar de volgende beurseditie;
– Na 1 november 2021, 0% restitutie van de deelnamekosten;
In geval van een eventuele noodzakelijke verplaatsing vanwege de door Nederlandse autoriteiten uitgevaardigde maatregelen,wordt 100% van de deelnamekosten meegenomen naar de volgende beurseditie, die waarschijnlijk op 11 en 12 maart 2022 plaatsvindt.

Facturatie deelnamekosten

– 1 September 2021 aanbetalingsfactuur ad 25% van de deelnamekosten, betalingstermijn 30 dagen;
– 45 dagen voor de 1e opbouwdag, restfactuur ad 75% van de deelnamekosten, betaaltermijn 30 dagen;
In het geval van een noodzakelijke verplaatsing geldt 1e opbouwdag van verplaatste beurs als referentiedatum restfactuur.

Bij retournering van deze overeenkomst na 1 augustus 2021 gelden onverkort de Algemene Voorwaarden (https://soonerevents.nl/wp-content/uploads/AVSOONER2021.pdf )

Inschrijven als exposant 

massage en complementairvakbeurs en het coronavirus, wenst u ondanks alles improviserende feestdagen

Update 14 december 2020 massage en complementairvakbeurs en het coronavirus

Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer en de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving, de contactberoepen en de evenementensector hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Update 07 oktober 2020 massage en complementairvakbeurs en het coronavirus

De laatste pandemische ontwikkelingen zorgen opnieuw voor een toenemende onzekerheid bij exposanten.

Nog steeds houdt het Covid19 ons in de greep.

Nog altijd verdrietig dat de beurs tijdens de opbouwdag werd afgelast.

Nog altijd spijtig dat de doorschuiving naar juni ook niet plaats mocht vinden.

Nog altijd in onzekerheid of de beurs op 12 en 13 maart 2021 wel door mag gaan.

Verdriet, spijt en onzekerheid de kernwoorden die Covid19 ons aller bezighoudt.

Veel bedrijven kijken uit naar beurspresentaties om hun verkoop te stimuleren na de hervatting van de handel. Door de hernieuwde stijging van het aantal besmettingen en de aangekondigde ‘dertigpersonennorm’ is dit helaas niet mogelijk.

De aangekondigde norm is niet realistisch en is onwerkbaar, stellen Dutch Venue Association (DVA) en CLC-Vecta. Volgens hen heeft de implementatie van het door de landelijke overheid goedgekeurde Corona-protocol de afgelopen maanden bewezen dat ook grotere zakelijke evenementen veilig georganiseerd kunnen worden.

DVA en CLC-Vecta hebben met leden van Eventplatform Nederland aan de wieg gestaan van dit goedgekeurde Corona-protocol. Het zijn richtlijnen voor zakelijke bijeenkomsten voor opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van vak- en publieksbeurzen, corporate events, congressen en vergaderingen. Concerten en festivals vallen uitdrukkelijk buiten de scope van dit protocol.

Covid Protocol

Op basis van voornoemd protocol heeft de overheid per 1 juli tot verruiming besloten voor de organisatie van zakelijke bijeenkomsten. Mits de 1,5 meter regel en alle andere voorwaarden uit het protocol strikt nageleefd werden. Door de professionele aanpak van de branche en het strikt naleven van het Corona-protocol en andere preventieve en innovatie maatregelen, het consequent uitvoeren van gezondheidschecks en het altijd registreren van aanwezige bezoekers is er na drie maanden geen enkel geval bekend van verspreiding van het Corona-virus door dit type bijeenkomsten.

Met de nu aangekondigde maatregel het aantal gasten in een locatie te beperken tot maximaal dertig personen per afzonderlijke ruimte zijn evenementenlocaties (en meer bedrijven) terug bij af! Opdrachtgevers die schoorvoetend ‘aandurfde’ bijeenkomsten te organiseren annuleren deze nu massaal. De Massage en complementairvakbeurs en het coronavirus is geen goede mix, ook wij durven nu niets te organiseren.

 

Bron Expovisie

Een voorbeeld beurs (vóór de onlangs aangekondigde maatregelen) die wel doorging sinds de Corona uitbraak.

Inkoopbeurs Trendz Najaar heeft op 20, 21 en 22 september plaatsgevonden in Evenementenhal Gorinchem. Voor organisator Easyfairs en veel exposanten en bezoekers was het de eerste beurs sinds de corona-uitbraak. Reacties; Ik heb helemaal niet getwijfeld om deel te nemen aan de beurs. Ik ging er vanuit dat er maatregelen werden genomen om onze veiligheid te borgen en dat is zeker aan alle kanten gelukt”. Er was behoefte aan persoonlijk contact. “Ik denk dat het hier veiliger is dan in de supermarkt”. Mascha de Bruin zegt namens Trendz “We kijken met een positief gevoel terug op drie mooie beursdagen. Wij hebben er alles aan gedaan om de beurs op een veilige wijze te organiseren en volgens de exposanten en bezoekers zijn we daarin meer dan geslaagd”.

Lees meer reacties van bezoekers en exposanten

De vraag is moeten of willen wij als beursorganisator digitaliseren?

Willen wij een breed scala aan digitale functies. Exposantenpresentaties (producten, informatie, video’s, contactpersonen, chatfuncties en één-op-één videogesprekken), intelligente matchmaking op basis van artificial intelligence, livestreams, on-demand uitzendingen van het ondersteunende programma en afspraken voor online ontmoetingen met exposanten…..

Pff ons duizelt het al bij de gedachte, het voelt niet goed en wij willen bij onszelf blijven. De beurs wordt hiermee een heel ander product, het past niet bij de branche denken wij. Wij willen voelen en beleven en daarom is het onderstaande onderzoek ook zo mooi om te lezen.

Wat gaat er om in het brein van mensen wanneer zij een live event, zoals een beurs bezoeken?

In een onderzoek hebben vijf evenementorganisatoren hersenonderzoek laten doen naar het effect van een beursbezoek op het onderbewuste. Initiatiefnemers Eventbranche.nl en partners RAI Amsterdam, DPG Media, D&B Eventmarketing en Party Rent Group willen daarmee de meerwaarde van live events wetenschappelijk onderbouwen. Onderzoekers concludeerden dat het brein, wanneer iemand persoonlijk benaderd wordt op een beurs ‘bewust’ op zoek gaat naar het verwerken van informatie. Door de proactieve houding van het brein vindt er een investering in een waardevolle relatie plaats. Het laat zien dat de waarde van een live contact van een andere orde is dan die van een uitgesteld of digitaal contact. De persoonlijke aanpak die live kan geven door oogcontact, een glimlach, non verbale signalen en een gesprek, lijkt hierbij de sleutel te zijn tot het overgaan in actie. Lees hier over het onderzoek 

Wij digitaliseren niet

Wij als organisatie hebben besloten om niet te digitaliseren. Er zijn in de branche ontzettend mooie voorbeelden voorbij gekomen van hoe mensen hun scholing, werk en verkoop hebben opgepakt, chapeau! Deel deze berichten met elkaar op Facebook https://www.facebook.com/MASSAGEvakBEURS/ of in de andere facebook https://www.facebook.com/groups/massageentherapie/

De Massage en Complementairvakbeurs is verschoven naar 11 (opbouw) 12 en 13 maart 2021 mocht dat niet haalbaar zijn dan hebben we als 2e optie 25 (opbouw) 26, 27 juni, als 3e optie 23 (opbouw) 45, 25 september en als 4e optie 17 (opbouw) 18, 19 maart 2022.

Hoop op begrip en heel veel geduld van exposanten en bezoekers. In tussentijd wens ik jullie allen het allerbeste.

Update 31 juli 2020 massage en complementairvakbeurs en het coronavirus

De Corona is nog niet voorbij!

… Het is een gekke tijd waarin we leven. Een periode waarin het heel belangrijk is dat je kunt vertrouwen op wat je leest. Maar hoe weet je wat waar is en wat niet?

Ik lees wat viroloog Bert Niesters van het UMC Groningen zegt, dat zelfs met de coronamaatregelen het heel lang duurt voordat het virus onder de duim is, nog minstens 2 jaar.
Zodra de maatregelen versoepeld worden, kan de R weer stijgen, waardoor het virus minder wordt afgeremd.
Niesters: “Ik verwacht dat dit virus altijd bij ons blijft. Pas als er een vaccin is, kunnen we het echt onder controle krijgen.”

Kijk nu eens om je heen

Grote groepen jongeren doen geloven dat de tijden van corona alweer lang vergeten en voorbij zijn.
Innige omhelzingen, kussen, gesmoes, huggen en het delen van voedsel, glazen en flessen. Horecamedewerkers zeggen niets, geen agent, BOA of andere toezichthouder te bespeuren.
Het boeken van reizen naar warme bestemmingen wordt afgeraden, maar juist nu zijn de tickets goedkoper dan ooit en ze hebben meer behoefte dan ooit om weer feest te vieren!
Ongetwijfeld wonen veel van deze jongeren nog thuis, ze werken misschien of gaan naar gelegenheden (masseur, therapeut) waar ze ook niet-leeftijdgenoten tegenkomen.
Weten ouders dit en kunnen (of willen) ze daar iets aan doen? Je kunt je kind natuurlijk niet de hele zomer opsluiten.

‘Mij kan niets gebeuren’

Het kan haast niet anders dan dat dit gevoel en gedrag van ‘mij kan niets gebeuren’, dat onder bepaalde groepen lijkt te leven, zal leiden tot een sterke stijging van het aantal besmettingen. En of deze mensen zich nou echt zullen laten testen en zich dan houden aan een vrijwillige quarantaine betwijfel ik.

Zijn we wel zo intelligent?

Kunnen we een volgende lockdown voorkomen zonder snel over te gaan tot bijzondere maatregelen?
Door ingrijpen van de regering ging de Massage en Complementairvakbeurs maart 2020 niet door, verschuiven naar eind juni 2021 was ook te vroeg.
Nu is besloten de beurs een jaar over te slaan met als nieuwe datum 24 en 25 september 2021.
Maar wat brengt de Corona ons nog? De Massage en complementairvakbeurs en het coronavirus is geen fijne mix, in verband met de vele contactberoepen.

De economie moet door

Voor exposanten, bezoekers én de organisatoren van de evenementen is het geen gemakkelijke tijd.
Toch moet de de economie door, moeten exposanten, bezoekers en organisatoren door.
Daar waar een wil is, is een weg, veel innovatieve oplossingen worden bedacht; tijdelijke nieuwe producten en banen worden gecreëerd, opleidingen worden in een andere vorm gegoten…

Sooner moet ook door

Ook ik ben gestart met een nieuwe baan om mijn inkomen naar de beurs in 2021 te overbruggen.
Nu met de corona is het onmogelijk vooruit kijken, normaliter pak ik mijn werkzaamheden voor de beurs in september weer op.
Omdat we door moeten ook met de beurs, wil ik met een schone lei en frisse start beginnen en de beurs van 2020 voor nu afronden.

———————————————————————————————————————————————————————————————————

Update 25 juni 2020 massage en complementairvakbeurs en het coronavirus

Het Coronavirus raakt(e) zo velen, niet alleen vanwege gezondheidsredenen maar ook economisch, verschrikkelijk gewoon!

Als gevolg van de wereldwijde Coronabestrijding en de huidige snelheid van de opeenvolgende maatregelen van de landelijke autoriteiten heeft Sooner de beurs, tijdens de opbouw op 12 maart 2020 per direct moeten stopzetten tot nadere instructies. Op 21 april is besloten dat beurzen en evenementen tot 1 september uitgesteld worden. Op 24 juni is besloten dat beurzen a wel eerder met gepaste afstand van 1, 5 meter mogen plaatsvinden. Gezien de aard van de beurs is dat haast onmogelijk. Dat betekent dat Sooner de beurs verplaatst naar 12 en 13 maart 2021, dit mede om niet in het vaarwater van andere beurzen te zitten.

Omdat niemand iets dergelijks ooit eerder meegemaakt heeft, kreeg Sooner het advies, bijgestaan door een jurist, eenduidig te zijn en vooral niet persoonlijk, maar zakelijk te blijven naar bezoekers en exposanten.

Uiteraard zijn bezoekers en exposanten hun geld niet kwijt.

Sooner ziet zich genoodzaakt om haar verplichtingen op grond van art. 13 lid 2 en 3 van de Algemene Voorwaarden op te schorten.
Alle betrokken bezoekers en exposanten van de Massage en Complementairvakbeurs zijn persoonlijk per mail op de hoogte gebracht.
Iedereen behoudt zijn reeds betaalde entreegelden of standkosten als tegoed voor de vervangende beurs op 12 en 13 maart 2021, dit in overleg met het EXPO Hoevelaken. Als deze nieuwe datum niet schikt of men kiest ervoor niet te komen dan zijn deze kosten op generlei te verhalen op Sooner. Bezoekers kunnen hun kaartje aan iemand anders geven/verkopen. Exposanten die op deze datum niet kunnen, stuur een mailtje en wij kijken of er een gepaste oplossing mogelijk omstreeks januari 2021. De massage en complementairvakbeurs en het coronavirus moet wel samen kunnen en mogen gaan.

Persoonlijke noot:

Als geen ander begrijp ik het financiële leed, en voel ik de onmacht en verdriet, ook ik heb hiermee te maken.
Noodgedwongen slaan we een een jaar over, dat betekent voor mij ook een jaarinkomen dat ik mis. Het is mijn beroep jaarlijks de Massage en Complementairvakbeurs neer te zetten, hier verdien ik mijn brood mee.

Ik ga bewust in maart, ons eigen weekend zitten omdat ik denk dat we een opeenstapeling van beurzen en evenementen gaan krijgen en ik niemand in het vaarwater wil zitten, dus houd vast aan ons eigen weekend elk jaar maart.

We hoeven niets terug te betalen

Een deel van de inkomsten uit de stands is maandelijks salaris, een deel is geïnvesteerd in middelen die nodig zijn in aanloop naar de beurs toe.
Vanaf het Corona staat het geld vast tot maart 2021.
We hoeven niets terug te betalen (dat kunnen we ook niet, dan zijn we failliet en is een ieder nog meer gedupeerd) en beroepen ons op de Algemene Voorwaarden van onmacht.
Exposanten behouden hun stand, bezoekers hun entree-, lezing-, workshop-, kaarten voor 2021.
Ik hoop daarom, hoe schrijnend en moeilijk de situatie ook is, op begrip van iedereen.
Voor nu is dit de beste en enige oplossing, niemand (exposanten en bezoekers) is zijn geld kwijt, alleen de datum wordt verzet.

Ik wens iedereen gezondheid in elk opzicht en hoop jullie te zien in 2021!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Dinsdagavond 24/3 heeft de regering een pakket financiële maatregelen aangekondigd om ondernemers en zzp’ers die worden getroffen door het coronavirus tegemoet te komen, hierop kun jij je beroepen–> lees hier. Wij raden je aan om zeker ook zelf de updates van de officiële autoriteiten te volgen want de ontwikkelingen en de adviezen volgen elkaar zeer snel op.

Bedankt voor de vele hartverwarmende mailtjes en berichten die wij hebben mogen ontvangen.

Wij wensen iedereen blijvende gezondheid, heel veel sterkte en kracht bij het vinden van een tussenoplossing voor je bedrijfsvoering!

Noteer de nieuwe datum in je agenda om elkaar dan te ontmoeten en er met elkaar weer een mooi succes van te maken! (het is mogelijk als exposant je nog aan te melden en bezoekers kunnen zich weer registreren)

Hartelijke groet, Anouk.

Zodra er meer nieuws is informeren wij u hier en op onze Facebook https://www.facebook.com/MASSAGEvakBEURS/

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Persconferentie 31/3

De noodmaatregelen in verband met de coronacrisis, die tot 6 april gold, wordt verlengd tot en met 28 april.

Het kabinet heeft regelingen getroffen om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen in hun bedrijfsvoering.

SET | Stimulering e-Health thuis

Aanbieders van zorg of ondersteuning in de zorg die tijdens de coronacrisis extra willen inzetten op digitale zorg op afstand, kunnen in aanmerking komen voor subsidie middels de uitbreiding van de SET-regeling. De voorgestelde activiteiten dragen bij aan de continuïteit van ondersteuning of zorg op afstand voor thuiswonende cliënten ten tijde van de coronacrisis of zijn gericht op belemmeringen als gevolg van deze crisis op te heffen.

NOW | Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

Het kabinet wil het mogelijk maken dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen tijdens deze periode zodat werkeloosheid wordt voorkomen en mensen behouden blijven voor het bedrijf. Bedrijven die gedurende drie maanden ten minste 20 procent omzetverlies hebben, kunnen hiermee vanaf 1 maart een tegemoetkoming van maximaal 90 procent van de loonsom krijgen naar rato van de omzetdaling.

TOZO | Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers

De tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers staat open voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die in de knel komen door de coronacrisis.

De ondersteuning bestaat uit twee delen:

Een tijdelijke inkomensondersteuning – voor maximaal 3 maanden – die uw inkomen aanvult tot het sociaal minimum
Een lening voor bedrijfskapitaal voor ondernemers met acute liquiditeitsproblemen.

ZZP en zelfstandige ondernemers (incl. DGA’s) kunnen via de gemeenten TOZO aanvragen. Het betreft een tijdelijke inkomensaanvulling tot sociaal minimum. De aanvraag doet u bij de gemeente waar de onderneming is gevestigd. U kunt naar de website krijgiktozo.nl om te zien of u in aanmerking komt voor TOZO.

TOGS | Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19

De Tegemoetkoming is voor ondernemers die directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen. De TOGS is aan te vragen via rvo.nl/tegemoetkomingcorona. Het privéadres van de eigenaar/eigenaren mag niet gelijk zijn aan het vestigingsadres van de praktijk en er moeten directe vaste kosten zijn van 4.000 tussen 16/3 en 15/6 die u in die tijd niet kunt betalen.