Exposant

Magnesium Forever (stand 9)

Kortingscode entreekaart

forever

Wat doet magnesium?

Voor ons als mensen een zeer belangrijk mineraal. Het zorgt voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymen in het menselijk lichaam.

De energiemoleculen in het lichaam (ook wel genoemd adenosine trifosfaat) hebben te maken met de werking van de hartspier, de vorming van tanden en kiezen, de bevordering van een goede darmwerking en de ontspanning van bloedvaten. De actieve werking wordt allemaal gestuurd door magnesium en de aanwezigheid in ons lichaam is 20 tot 30 gram per volwassene. Ongeveer 2/3 is gefixeerd in het skelet, ons lichaam is zo mooi dat het reserves opslaat. Deze gefixeerde opslag kan worden aangesproken in slechtere tijden. De rest wordt opgeslagen in het zenuwgestel, skeletspieren en de organen met een hoge metabole activiteit.

Enzymen

Magnesium speelt een belangrijke rol in enzymatische reacties in ons lichaam en algemeen worden ze beschouwd als een stabilisator en regulator van veel processen. Fosfaatverbindingen zijn zeer betrokken in al deze processen. Ze is zelfs zo belangrijk omdat het de overdracht verzorgt op de spierprikkels en de spiercontractie. Ze heeft direct invloed op de zenuwen, hart- en vaatstelsel en de spieren.

Stofwisseling

Als we de stofwisseling van calcium en vitamine C bekijken speelt magnesium daarbij een grote rol. Het gebit en bijvoorbeeld de botten zijn zeer afhankelijk van een goed magnesium gehalte. Galstenen en nierstenen (door calciumafzetting), een goed magnesium gehalte heeft invloed op de vorming van calcium afzetting.

Magnesium speelt een hele grote rol bij het bestrijden van depressies en samen met zink voor onze hersenfuncties,de geestelijke vitaliteit. Ze is een onmisbaar mineraal voor de mens en zeer belangrijk voor het goed functioneren van het organisme. Ze is een mineraal dat bekend staat om zijn werking bij stress en heeft een hele goede werking op het evenwicht tussen spieren en zenuwstelsel.

Het Magnesium-Forever Team gebruikt uitsluitend natuurlijke producten met een lichaamseigen magnesiumchloride, hierdoor is de opname via de huid mogelijk, wordt het maag-darm kanaal niet onnodig belast en is de biologische beschikbaarheid zeer hoog. Meer weten kom dan naar de lezing.